Френският агент на модели Жан-Люк Брунел, близък сътрудник на самоубилия

...
Френският агент на модели Жан-Люк Брунел, близък сътрудник на самоубилия
Коментари Харесай

Намериха мъртъв в затвора Жан-Люк Брюнел, близък сътрудник на Епщайн

Френският сътрудник на модели Жан-Люк Брунел, непосредствен помощник на самоубилия се американски милиардер Джефри Епщайн, упрекнат в секстърговия с малолетни, е открит мъртъв в килията му в парижкия затвор, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Епщайн, задържан през юли 2019 година по обвинявания в трафик на малолетни девойки за секс, беше открит обесен в затворническата си килия в Ню Йорк през август 2019 година, до момента в който чакаше правосъден развой за малтретиране на малолетни дами.

Бившият му помощник - 75-годишния Брунел, беше упрекнат в обезчестяване на малолетни, и задържан по тези обвинявания през декември 2020 година Той беше освободен за малко в края на 2021 година, само че по-късно още веднъж беше затворен по решение на апелативния съд в Париж.

Източник, непосредствен до следствието заяви, че Брунел е бил открит мъртъв през нощта на петък против събота в пандиза Де ла Санте. По-късно парижката прокуратура удостовери, че той е умрял.

Източникът сподели, че е бил открит обесен, само че това не е доказано от прокуратурата.

В момента полицията проверява повода за гибелта, добави източникът, като изиска да не бъде назван.

Смъртта на Брунел значи, че делото му е завършено.

До последно Брунел отхвърляше обвиняванията против него. Адвокатите му Матиас Чичпортич, Мариан Абграл и Кристоф Ингрейн обявиха, че самоубийството " не е подбудено от виновност, а от надълбоко възприятие за неправда ".

Множеството случаи на дами, станали известни по делото Епщайн, които споделят, че са били измъчвани във Франция, накараха френските прокурори да стартират лично следствие. То се концентрира върху Брунел, който беше махленски в правосъдни документи за обезчестяване, и в набиране на млади девойки за собствен другар.

Ан-Клер Льо Жен, юрист на ищците, изрази " отчаяние и оскърбление от невъзможността да се реализира правдивост, тъкмо както за жертвите на Епщайн.

Брунел стартира кариерата си като модел и през 1978 година взе участие в основаването на влиятелната организация Karin Models. След това се мести в Съединените щати, където е съосновател на основаната в Маями организация MC2.

В правосъдните документи в Съединени американски щати Вирджиния Джуфре, основен просител против Епщайн, го упрекна, че я е употребявал като " полова робиня " и сподели, че е била принудена да прави секс с известни политици и предприемачи, в това число Брунел. Според показанията й Брунел е водил 12-годишни девойки в Съединени американски щати за своя другар Джефри Епщайн.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР