Френският адвокат на върнатите от Париж български сезонни работници Кантен

...
Френският адвокат на върнатите от Париж български сезонни работници Кантен
Коментари Харесай

Адвокат: Франция не може да отказва достъп на български граждани

Френският юрист на върнатите от Париж български сезонни служащи Кантен Декамп чака още в границите на днешния ден да получи решението на първоинстанционния съд по жалбата на българите против недопускането им на френска територия, заяви БНР. Твърде евентуално е обаче съдът да изиска започването на нова процедура, изясни френският правист, който е уверен, че българите са в правото си да получат правдивост от френското правораздаване.

" Смятам, че не може да се отхвърля достъп до френска земя на български жители, в случай че България е член на Европейския съюз. Това е едната страна на желае. Другата е, че те са били сложени в особени условия - да чакат на място, което е нещо сред хотел и затвор. Телефоните им са конфискувани, няма интернет. И това е посягане над човешките права. Може да се каже, че изискванията са унизителни ", уточни Декамп.

Адвокатът добави, че в практиката си в последно време е имал разнообразни сходни случаи:

" Имахме шокиращи случаи. Белгийци, които кацнали на летище " Роаси " и желали да вземат влака за Брюксел, били изпратени в зоната за изчакване, където останали четири дни. След това били освободени. Имаше и други сходни с италианци, германци, шведи. Просто зависи на какъв служител на реда ще попаднеш. "

Според френския юрист някои служители на реда евентуално вземат решение на случаен принцип да пратят в зоната за изчакване съмнителни лица. В случая с българите обаче става дума не за изолирани проблеми, а за една огромна група хора, които идват с контракти да работят. И това, че сходно нещо се прави на над 70 души заедно, е тревожно , разяснява юристът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР