Френския президент Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип се радват

...
Френския президент Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип се радват
Коментари Харесай

Неочаквана радост за Еманюел Макрон

Френския президент Еманюел Макрон и министър председателят Едуар Филип се радват на внезапно повишение през последния месец на известността им на фона на битката против разпространяването на ковид в страната. Това демонстрира изследване на Френския институт за проучване на публичното мнение, оповестено през вчерашния ден в списание "Пари мач ", съобщи ТАСС.

От хиляда респонденти над 18 години 46 % са дали позитивна оценка за работата на Макрон като държавен глава. Това е с 13 процентни пункта повече спрямо февруари. Анализаторите означават, че рейтингът му се е завърнал на равнищата от пролетта на 2018 година.

Тогава за Макрон стартира спад на известността след абсурда с побоя, осъществен от неговия асистент Александър Бенала над протестиращи на първомайска проява, а също и поради последвалата рецесия с "жълтите жилетки ", добавя Българска телеграфна агенция.

След тези събития известността на френския водач се срина до 23 % през януари 2019 година и едвам след тази най-ниска точка от началото на президентството на Макрон рейтингът му стартира постепенно да се възвръща.

Що се отнася до ръководителя на държавното управление, утвърждението за работата му съгласно института е 43 %, което е със 7 процентни пункта повече от предишния месец. На същото равнище бе поддръжката за Филип единствено напролет и лятото на 2018 година.

"Това е класика по време на рецесия в Пета република. Подобно на своите прародители, Макрон обърна в своя изгода безпокойството в страната. Французите се строяват зад фигурата на бранителя - президента на републиката ", написа "Пари мач ".

Изданието отбелязва обаче, че утвърждението за работата на Макрон и Филип като цяло не пречи на жителите да подлагат на критика управляващите за неприятна подготовка за епидемиологичната рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР