Френските власти затвориха плажовете в югозападна Франция, тъй като пакети

...
Френските власти затвориха плажовете в югозападна Франция, тъй като пакети
Коментари Харесай

Океанът бълва наркотици във Франция, властите затворят плажове

Френските управляващи затвориха плажовете в югозападна Франция, защото пакети с кокаин и други опиати не престават да бъдат изхвърляни на брега на Атлантическия океан всеки ден.

Властите настояват, че кокаинът е извънредно чист – към 83 % и предизвестиха хората, които намерят опаковките да не ги пипат, а да предупредят полицията, оповестява БГНЕС.

Това не спря някои мераклии да се опитат да се доберат до дрогата, чиято улична стойност би била в милиони евро, което накара полицията да затвори плажовете и да стартира да патрулира.

В понеделник 17-годишен юноша бе заловен с пет кг кокаин в Лакану, затворен плаж за сърф покрай югозападния град Бордо – той беше пристигнал от Тулуза, на три часа път с кола.



Затворени са и половин дузина други плажове в региона, като полицията стопира разхождащи се в региона за претърсвания. Също по този начин се ревизират коли, които напущат околните паркинги.

По 125-километровата права сред Кап Ферет и Сулак сюр Мер, която включва плажа Лакану, се употребява и полицейски хеликоптер.
Жена, която даде името си като Мартин, не забелязала знаците за затваряне на плажа в Порж в понеделник, когато чиновници ѝ споделили да си потегля с приятеля.

“Когато се обърнахме, видяхме пакет до водата”, сподели тя, допълвайки,, че са алармирали полицията, която решила, че тежи към четири кг, преди да запечата улова в найлонов плик.

“Би било изкушаващо да го вземем, само че сме почтени!” тя сподели пред Агенция Франс Прес.

“Открихме 872 килограма”, съобщи в известие пред Агенция Франс Прес Филип Аструк, прокурорът в западния град Рен, където чиновници координират издирванията.

Това е внезапен скок единствено от преди два дни, когато бяха регистрирани 763 кг.

“Интензивно наблюдаване е основано от разнообразни служби, по-специално от митническата организация, по цялото френско крайбрежие”, оповестиха от офиса на Аструк.

„ Под тази форма това е доста рисков артикул, който може да аргументи предозиране “, се споделя в известието.
Длъжностните лица оповестяват, че опиатите се появяват на плажовете покрай Нант чак до курортното градче Биариц, на повече от 500 километра на юг.

Френски следователи работят с европейски сътрудници, както и с Агенцията за битка с опиатите в Съединени американски щати, с цел да се опитат да открият за какво океанът изхвърля на брега дрогата.

“Има няколко хипотези, само че за момента считаме, че е евентуално те да са били изхвърлени заради машинален проблем или по време на буря”, споделя Aструк в изказване в неделя.


Френски вестник заяви през уикенда, че някои пакети, открити на плажа в Аркашон, югозападно от Бордо, са обозначени като “Диамант “ или “Брилянт”.

Съобщава се, че пакетите с кокаин, маркирани със същите думи, също са били изхвърлени на брега на Флорида по време на вихър Дориан през септември.

Полицията иззе рекорден или повече от 140 тона кокаин в цяла Европа през 2017 година, демонстрират най-новите данни, налични в Европейския център за мониторинг на опиати и наркомании на Европейски Съюз, оповестени през юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР