Френските власти започнаха разследване за публикуване и разпространение на невярна

...
Френските власти започнаха разследване за публикуване и разпространение на невярна
Коментари Харесай

Франция разследва фалшива информация за питейната вода в Париж

Френските управляващи започнаха следствие за " издание и разпространяване на погрешна информация " след клюки за допустима нечиста с радиоактивно вещество вода във водопреносната мрежа в района на Париж.


Разследването, оповестено от прокуратурата в Париж, пристигна след клюки, които включват част от гласово известие, което се излъчва по приложения като WhatsApp. Жена, която твърди, че е здравна сестра в болница в Париж, споделя, че не трябва да се пие вода от чешмата поради замърсяването ѝ.

Това изказване се появи след известието на съдружие за съществуването на радиоактивното вещество тритий във водата, без да бъдат надвишени оптималните равнища, избрани от здравните управляващи. Властите отхвърлиха всички рискове за замърсяване на питейната вода.

" Няма проблем с водата, тя е чудесна за пиянство, " сподели Орелиен Русо, общоприет шеф на Регионалната здравна организация на Ил дьо Франс.

Обществената работа на района Ил дьо Франс, която записва 180 измервания на радиоактивност от 2010 година, също подсигурява, че потреблението на чешмяна вода е безвредна.

Средната стойност на тези изследвания е 9 бекерела на литър, " доста под " европейския регулаторен предел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР