Френските власти забраниха продажбата на форма на будещия спорове убиец

...
Френските власти забраниха продажбата на форма на будещия спорове убиец
Коментари Харесай

Франция забрани продажбата на хербицида Roundup Pro 360

Френските управляващи не разрешиха продажбата на форма на будещия разногласия палач на бурени Roundup след решение на съда, че регулаторите не са взели под внимание съображенията за сигурност при одобрение на хербицида.
Roundup, благосъстоятелност на немския „ Байер “ след закупуването на американския агрогигант „ Монсанто “ предходната година, съдържа глифозат, който еколозите и други критици от дълго време считат, че предизвиква рак.
Изявление на френската организация за хранителна и екологична сигурност ANSES гласи, че продажбите на Roundup Pro 360 са били неразрешени от 15 януари след правосъдно решение по-рано денем, съобщи БГНЕС.
" Тъй като решението влиза в действие неотложно, пазарното утвърждение за Roundup Pro 360 е анулирано ", съобщи ANSES в изказване пред Франс прес.
" Продажбата, разпространяването и потреблението на Roundup Pro 360 са неразрешени от през днешния ден. "
Административният съд в Лион, югоизточна Франция, постанови, че ANSES е трябвало да отдава по-голямо значение на евентуалните опасности за сигурността, когато позволява потреблението на Roundup Pro 360 през март 2017 година
Екоактивисти приветстваха правосъдното решение, припомняйки изследване от 2015 година на организация на Световната здравна организация (СЗО), която заключи, че глифозатът е " евентуално канцерогенен " .
" Това е главно решение, з ащото в последна сметка то би трябвало да обхване всички версии на Roundup , защото съдът откри, че всички артикули с глифозат евентуално са канцерогени, " сподели Корин Лепаж, юрист на института за проучване на генетиката CRIIGEN.
Европейският съюз възобнови издаването на позволение за глифозат в продължение на пет години през ноември 2017 година, само че президентът на Франция Еманюел Макрон даде обещание да забрани потреблението му във Франция до 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР