Френските власти ще създадат специален фонд от 5 милиона евро

...
Френските власти ще създадат специален фонд от 5 милиона евро
Коментари Харесай

Френското правителство отпуска 5 млн. евро за борба с дървениците

Френските управляващи ще основат специфичен фонд от 5 милиона евро в поддръжка на битката с дървениците. Съответната мярка е включена в проектобюджета на страната за 2024 година, който беше признат от френския министър председател Елизабет Борн в сряда вечерта, на отговорност на държавното управление, заобикаляйки гласуването в Народното събрание.

Очаква се тези средства да бъдат изплатени като поддръжка на най-слабо заможните семейства, които не са в положение да заплатят напълно услугите на службите за заличаване на паразитите.

Според Френската организация за санитарна сигурност, до 2022 година повече от 10% от домовете във Франция са били инфектирани с дървеници. През юли 2023 година организацията предложи даване на финансова поддръжка на такива семейства, както и финансиране за други възможности на химикалите за битка с вредителите. Според организацията в интервала от 2017 година до 2022 година разноските на французите, свързани с следствията от заразяване на жилища с дървеници, възлизат на 1,4 милиарда евро, т.е. почти 230 милиона евро годишно. Отбелязва се, че макар че самите дървеници не носят никакви рискови болести, техните непрекъснати ухапвания въздействат на качеството на съня, психическото здраве, което води до други проблеми, свързани със здравето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР