Френските власти са разкрили уебсайт, съдържащ фалшива кампания за набиране

...
Френските власти са разкрили уебсайт, съдържащ фалшива кампания за набиране
Коментари Харесай

Франция премахва фалшив уебсайт, приканващ доброволци да се „запишат в Украйна“

Френските управляващи са разкрили уеб страница, съдържащ подправена акция за набиране на френски доброволци за присъединение към войната в Украйна, заяви министерството на защитата в четвъртък.

Сайтът към този момент е свален от френските служби, държавен източник, поискал анонимност, сподели пред AFP, без да дава повече детайлности за естеството на интервенцията.

Сайтът, който в този момент е недосегаем, сподели 200 000 французи бяха поканени да се „ запишат в Украйна “, като на имигрантите беше даден приоритет.

Връзка към уеб страницата – който приличаше на същинския портал за набиране на френската войска – беше оповестена в X, някогашен Twitter, сподели френското министерство на защитата.

„ Сайтът е подправен държавен уебсайт “, сподели министерството, също на X, „ и е оповестен наново от злонамерени сметки като част от акция за дезинформация “.

Министерството не уточни имена на обвинени в измамата на уеб страницата, само че държавен чиновник, поискал анонимност, сподели, че уеб сайтът носи „ отличителните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР