Френските власти са експулсирали германски гражданин преди срещата на върха

...
Френските власти са експулсирали германски гражданин преди срещата на върха
Коментари Харесай

Франция експулсира германец преди срещата на Г-7

Френските управляващи са експулсирали немски жител преди срещата на върха на Г-7 през идната седмица, за която той трябвало да предава за немска радиостанция, заяви министерството на вътрешните работи в четвъртък.
Мъжът, чието име не се оповестява, е задържан в Южна Франция преди седмица и за него е имало заповед за експулсиране от 18 юли, заяви министерството.
Не се прецизира за какво мъжът е задържан и по-късно изпратен в немския град Кел, тъкмо през река Рейн от североизточния френски град Страсбург.
Френските управляващи покачват сигурността в Биариц за срещата на групата на седемте най-големи индустриализирани страни, в това число блокират огромни елементи от града, откакто деятели оповестиха, че възнамеряват да проведат " контра-среща на върха " наоколо с хиляди стачкуващи.
В изявление за немското радио „ Драйекланд “, което го нае да осведоми за срещата на Г7 в Биариц от 24 до 26 август, мъжът упрекна френския министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер, че се пробва да държи „ досадни хора “ надалеч от срещата на върха.
На 8 август, „ откакто бях спрян на полицейски пункт, бях задържан и прекарах 24 часа в пандиза, тъй като бях избран за деятел на левицата, макар че първоначално те не показаха никаква причина “, сподели мъжът, разпознат единствено като Люк, съобщи БГНЕС.
" Казаха ми, че съм бил разпознат за първи път преди година и половина в Буре ", където Франция се готви да заравя радиоактивни боклуци от мрежата си от атомни електроцентрали, сподели той.
Той добави, че полицията го е заподозряла за закононарушения по време на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, Германия, през юли 2017 година, „ макар че няма присъда: следствията към момента са в ход “, сподели той.
Срещата на върха в Хамбург бе белязана от актове на принуждение и конфликти сред извънредно леви протестиращи и полиция.
Той сподели, че е наел юрист, който да оспори изгонването му.
Френският президент Еманюел Макрон съобщи ясно по време на подготвително посещаване предишния май в Биариц, че ограниченията за сигурност ще бъдат " невиждани ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР