Френските власти наредиха да бъде ограничена работата на обществения транспорт

...
Френските власти наредиха да бъде ограничена работата на обществения транспорт
Коментари Харесай

Ограничение в транспорта в Париж заради протестите на жълтите жилетки

Френските управляващи подредиха да бъде лимитирана работата на публичния превоз в Париж поради предстоящите през днешния ден демонстрации на " жълтите жилетки ", заяви Парижкото самостоятелно ръководство по превоза, представено от ТАСС.

Ограниченията са въведени от 7 ч локално време тази заран. Според данните, оповестени на уеб страницата на ръководството, рестриктивните мерки ще обиден 16 линии на метрото. По-конкретно, ще бъдат закрити станциите в региона на централния регион към " Шанз Елизе " и разположения в съседство Елисейски замък - седалището на френския президент, площад " Шарл де Гол " (около Триумфалната арка), в кварталите към Сената, Националното заседание, Матиньонския замък (резиденцията на френския премиер) и катедралата " Нотр дам ".

Освен метрото, ограничавания се вкарват и за над 60 автобусни маршрута, като някои от тях се стопират или трансформират. Ограниченията ще работят и на следващия ден, предава Българска телеграфна агенция.

Както заяви телевизия БФМ, направила свои сметки, единствено в Париж ще бъдат мобилизирани не по-малко от 2500 жандармеристи и служители на реда от профилираните подразделения и няколко хиляди общински служители на реда.

Вътрешното министерство, както и в предходните месеци, отхвърля да оповестява каквито и да било цифри, с цел да не разкрива с това проектите си за противопоставяне на протестиращите. По данни на телевизионния канал, в Париж и региона са спрени отпуските и почивните дни на всички служители на реда, а към столицата се трансферират спомагателни сили от други райони. Префектурата на полицията в Париж разгласи, че в централната част на града се обособяват няколко зони, в които демонстрациите са изрично неразрешени.

Според Франс прес полицията чака, че през този уикенд - юбилейната първа годишнина от протестното придвижване на " жълтите жилетки ", в столицата могат да дойдат 200-300 радикали, плюс още 100-200 души от извънредно леви групировки. Намерение да вземат участие в протестните акции на " Шанз Елизе " в обществените мрежи за изразили над 5000 души. Още към 7000 считат да вземат участие в днешния ден на митинга в столицата.

Като цяло във Франция през днешния ден се чакат протестни акции в редица огромни градове - Бордо, Лил, Лион, Марсилия, Нант и Тулуза. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР