Френските власти на този етап се противопоставят на започването на

...
Френските власти на този етап се противопоставят на започването на
Коментари Харесай

Figaro заяви, че Париж е против ускореното влизане на Украйна, Грузия и Молдова в ЕС

Френските управляващи на този стадий се опълчват на започването на ускорена процедура за присъединение към Европейски Съюз на Украйна, Грузия и Молдова, написа в сряда вестник Фигаро, базирайки се на Елисейския замък.

" Трябва да изпратим политически сигнал, че те са част от европейско семейство ", сподели представителят на Елисейския замък, представен от „ Фигаро “. В същото време Париж е срещу " ускорената процедура за влизане ".

Вместо такава процедура Франция предлага на тези страни да " измислят нови форми на доближаване с Европейски Съюз ". Париж да вземем за пример не е срещу концепцията да се канят водачите на Украйна, Молдова и Грузия на срещи на върха на Европейски Съюз.

Високопоставен чиновник на Европейски Съюз сподели пред кореспонденти, че водачите на Европейски Съюз приветстват европейските желания на Украйна, само че процедурата за приемане на страната в Европейски Съюз е нещо по-сложно.

" Ще стигнат ли държавните и държавните ръководители до контрактувана позиция? Мисля, че те поддържат доближаването на Украйна със съюза ", сподели източникът, разяснявайки при изискване на анонимност дневния ред на неофициалната европейска среща на върха във Версай на 10-11 март, която се чака да разиска молбата на Украйна за присъединение към Европейски Съюз.

„ Всичко зависи от усещането на всеки държавен глава, според от това дали е от север или юг, изток или запад. Отношението им е друго, само че във всеки случай всички са за доближаване. Но във връзка с прехода към съответно разширение (ЕС), тези решения се одобряват по доста по-сложен метод “, изясни функционерът на Европейски Съюз.

Той означи, че Европейският съюз е „ общественост от полезности и ние споделяме едни и същи полезности – господство на закона, народна власт “. „ Но политиката за разширение е тематика, която се разисква дълго време “, добави служителят.

Според него Европейският съвет за първи път работи толкоз бързо, като изиска мнението на Европейската комисия по молбата на Украйна. Той сподели, че чака задълбочено разискване на този въпрос, само че в това време се въздържа от прогнози, като уточни процедурните компликации, свързани с разширението на Европейски Съюз.

На 28 февруари Зеленски подписа молба за участие на Украйна в Европейския съюз. Тогава ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че няма консенсус в Европейския съюз по отношение на това приложение.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР