Френските власти изпратиха днес подкрепление от около 100 жандармеристи в

...
Френските власти изпратиха днес подкрепление от около 100 жандармеристи в
Коментари Харесай

Френските власти пращат подкрепления от жандармеристи в Дижон заради продължаващите трети ден размирици

Френските управляващи изпратиха през днешния ден подкрепление от към 100 жандармеристи в източния град Дижон след невиждани прояви на принуждение там, провокирани от десетки чеченци, които, съгласно полицията, са направили три "наказателни акции " през уикенда, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Префектурата сподели, че в Дижон от довечера ще бъдат ситуирани 110 спомагателни жандармеристи в поддръжка на изпратени към този момент на място 40 спомагателни служители на реда. Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер дефинира деянията на принуждение в града като неприемливи и невиждани. Подкрепленията за силите на реда имат за цел да обезопасят града и да успокоят популацията, сподели той.

Според полицейски източници до насилието в Дижон се е стигнало след експанзия на 10 юни против младеж от чеченската общественост. Според префекта на Дижон, Бернар Шмелт, осъщественото от чеченците принуждение в отговор на това нахлуване както наподобява е "в рамките на споразумяване на сметки сред членовете на чеченската общественост във Франция и жителите на Дижон ".

Няколко хиляди се събраха в Париж на митинг против расизма

Стотина души с качулки, някои от тях въоръжени с бейзболни бухалки, буйствали на Площада на Републиката в Дижон в нощта на петък против събота. През идната нощ петдесетима чеченци са вилнели в проблематичен квартал в града, като притежател на пицария е бил ранен. Тази нощ към 200 чеченци са буйствали в същия квартал. Според участник в една от "наказателните акции " в тях са се присъединили чеченци от Франция, Белгия и Германия. Той увери, че те са желали да отмъстят за нападението против 16-годишно момче от чеченската общественост, осъществено от дилъри. Целта съгласно него не е била на се опустошава градът, нито да бъдат нападани локални поданици.

Според прокурора на Дижон Ерик Матиас при деянията на принуждение са били ранени 6 души. Започнало е следствие за опит за ликвидиране, осъществено от проведена група, за породени опустошения и подстрекателство към принуждение.

Точният брой на чеченците във Франция е сложен за определяне, тъй като при воденето на статистика те са регистрирани като съветски жители. Чеченците са доста мобилни и значително са съсредоточени в региона на Париж, към Ница и в Източна Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР