Френските въоръжени сили публикуваха днес своята стратегия в областта на

...
Френските въоръжени сили публикуваха днес своята стратегия в областта на
Коментари Харесай

Френските военни публикуваха пътната си карта за използване на изкуствен интелект

Френските въоръжени сили разгласиха през днешния ден своята тактика в региона на изкуствения разсъдък, който ще бъде употребен на военно равнище при съблюдаване на интернационалното право и при задоволителен човешки надзор, съобщи Франс прес.

"Какъвто и да е периметърът, изкуственият разсъдък си остава средство, а не самичък по себе си последна цел. Изкуственият разсъдък не е сурогат на индивида, макар че извършва някои задания за него ", се споделя в документа, съдържащ 55 страници и озаглавен "Изкуственият разсъдък в работа на защитата ".

"Разработваме един боен изкуствен интелект, който да работи по един сполучлив, постоянен и овладян метод, с цел да пази както нашите сънародници, по този начин и нашите полезности и това да бъде при съблюдаване на три правилото: съблюдаване на интернационалното право, опазване на задоволителен човешки надзор и непрекъснатата отговорност на командването ", съобщи френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли при представянето на тактиката във военновъздушната база Авор.

"Въоръжените сили би трябвало да намерят положителния баланс сред изгодите, предлагани от огромните частни цифрови групи, които неведнъж са непознати, без да станат подвластни от тях, като в същото време развиват по един суверен метод характерни военни приложения ", сподели Парли.

В документа, показан през днешния ден, се предлага установяването на стратегически партньорства с "действащи лица " от бранша на нововъведенията и изследователската активност, както и развиването на интернационалното съдействие, по-специално на това европейско равнище.

В документа се напомня за основаването на министерска комисия, която да се произнесе по етичните въпроси, които може да бъдат подбудени от бъдещото развиване на изкуствения разсъдък, използван за военната област. Комисията ще бъде основана до края на годината и отпред й ще е държавният консултант Бернар Пешьор, разгласи през днешния ден Парли.

Целта е френските въоръжени сили да извлекат изгода от стартирана софтуерна гражданска война, без да се откажат от полезностите и основите на своето деяние, както при интервенции по този начин и при настоящото си действие, се заключава в показания през днешния ден документ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР