Френските центристи вероятно ще загубят от десните политици, а именно

...
Френските центристи вероятно ще загубят от десните политици, а именно
Коментари Харесай

Льо Пен може да вземе властта във Франция: Макрон

Френските центристи евентуално ще изгубят от десните политици, а точно Марин Льо Пен, на президентските избори през 2027 година, в случай че актуалните " провокации " не бъдат преодолени, предизвести президентът Еманюел Макрон.

В изявление за вестник Le Parisien Макрон съобщи, че Льо Пен е на път да стане най-големият политически победител от продължаващите разтърсвания в страната.

" Марин льо Пен ще пристигна [на власт], в случай че не сме в положение да отговорим на провокациите пред страната и в случай че въведем навика да лъжем или да отхвърляме действителността ", предизвести президентът.

Като се има поради, че главният инструмент на Льо Пен и сходните на нея е " популизмът ", продължи той, за центристите е невероятно да се конкурират с десните в региона на даването на обещания. Вместо това те би трябвало да си върнат гласоподавателите посредством действителни дейности, справяйки се с провокациите на " реиндустриализацията ", " екологията " и " битката за нашите публични услуги ", сподели Макрон.

Макрон също по този начин застана зад мощно разединяващата го пенсионна промяна, като повтори позицията си, че единствената същинска неточност в нея е, че не е рекламирал задоволително непопулярния ход пред обществото.

" Може би грешката беше, че не присъствах задоволително, с цел да дам наличие на промяната и да я осъществя самичък ", сподели Макрон.

Пенсионната промяна, която включваше увеличение на пенсионната възраст във Франция от 62 на 64 години, провокира всеобщи митинги и цивилен безредици, които не престават в цялата страна. Решението на Макрон да прокара извънредно непопулярната мярка без цялостна законодателна процедура изостри още повече напрежението.

Льо Пен, която три пъти се е кандидатирала несполучливо за президент, губейки последните си две кандидатури от Макрон, упрекна президента, че е основал " цялостен раздор " сред френската общност и президентството. Говорейки пред телевизия BFM в събота, тя съобщи, че Макрон се е оказал в " цялостен бункер " със своята промяна.

" Той към този момент не може да напусне Елисейския замък, без да провокира гнева на народа, който отхвърля да слуша и чиято воля отхвърля да почита ", сподели тя и добави, че Макрон е този, който " е в основата на безредието, хаоса ", който обгръща нацията.

Многобройни неотдавнашни изследвания сочат, че Льо Пен към този момент е изпреварила Макрон по социална известност вследствие на разтърсванията. Така да вземем за пример изследване, извършено за телевизия BFM от групата Elabe при започване на април, сподели, че Льо Пен би получила 55%, а Макрон - 45%, в случай че се изправят един против различен на втори тур на изборите по това време. На изборите предходната година обаче Макрон победи Льо Пен с удобна разлика от към 17%.

 Thomas Samson/AFP
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР