Френските телекоми, които купуват 5G оборудване от китайския производител „Хуауей“

...
Френските телекоми, които купуват 5G оборудване от китайския производител „Хуауей“
Коментари Харесай

И Франция не иска 5G от „Хуауей“

Френските телекоми, които купуват 5G съоръжение от китайския производител „ Хуауей “ (Huawei), може да останат без възобновени лицензи. Решението на Париж на процедура значи, че компанията ще бъде изхвърлена от пазара в страната до 2028 година, оповестяват международните организации.

Ефективната възбрана би била изключително притеснителна за Bouygues Telecom и SFR на Altice Europe, двата френски телекомуникационни оператора, които към този момент употребяват оборудването на Huawei в актуалната си мобилна мрежа и са изложени на риск от огромни загуби, заради които ще търсят обезщетение от страната.

Геополитическо или софтуерно решение?

След като Съединени американски щати започнаха дело против „ Хуауей “, което включва обвинявания в машинация, кражба на търговски секрети и заобикаляне на американски наказания против Иран, доста западни държавни управления се притесняват, че компанията не е задоволително самостоятелна от китайската страна и може да бъде употребена за шпионаж.

От 12 декември 2019 година Австралия, Нова Зеландия, Япония, Тайван и Съединени американски щати са решили да забранят и прекратят продуктите на компанията в своите мобилни мрежи.

Междувременно Обединеното кралство, където огромните телекомуникационни компании разчитат значително на технологията на „ Хуауей “, реши оборудването на китайската компания да бъде отстранено от 5G инфраструктурата до 2027 година, като понижи каузи на Huawei в мрежата на страната до 35 %.

Няколко европейски страни, в това число Дания, Швеция, Белгия и Германия също обмислят забрани, обявиха, че ще засилят ограниченията за сигурност, с цел да се предпазят от възможни „ скрити малки врати “ в системите за връзка.

Пряката възбрана може да се окаже изключително сложна в Европа, където „ Хуауей “ към този момент доставя една голям % от телекомуникационните системи.

Италианското, аржентинското, бразилското и съветското държавни управления обявиха, че няма да се пробват да лимитират ролята на компанията. Въпреки първичните терзания, Южна Корея, Филипините, Тайланд и други страни от Югоизточна Азия към този момент са внедрили технологията на „ Хуауей “ за 5G мрежи, което прави вероятността от идна възбрана много дребна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР