Френските сухопътни войски са готови да отговорят на всяка заплаха

...
Френските сухопътни войски са готови да отговорят на всяка заплаха
Коментари Харесай

Генерал: Френската армия е готова

Френските сухопътни войски са подготвени да отговорят на всяка опасност и се приготвят даже за " най-тежките конфликти ", съобщи в " Монд " военачалник Пиер Шил.

Изявлението на началник-щаба на сухопътните войски на Франция идва, откакто президентът на страната Еманюел Макрон сподели, че не би трябвало да се изключва изпращането на бойци в помощ на Украйна.

" Както и да се развие интернационалната обстановка, френският народ може да бъде сигурен, че неговите бойци са подготвени да реагират ", уточни Шил.

Той акцентира, че демонстрацията на френския боен капацитет ще помогне за " въздържане на всяка офанзива против Франция ".

" За да се защищити от всяка офанзива и да отбрани ползите си, френската войска се приготвя даже за най-трудните задължения ", сподели Шил.

Той цитира латинската сентенция " si vis pacem, para bellum " - " в случай че искаш мир, готви се за война ".

Шил съобщи, че Франция може да включи дивизия от 20 000 бойци в коалиция в границите на 30 дни и сама може да командва войска от 60 000 бойци, като се причисли към други съюзнически страни.

Шил не загатна съответно изпращане на бойци в Украйна, само че съобщи, че " спешните фактори се умножават и носят със себе си опасности от разгръщане или разширение ".

Коментарите му са последната сурова оценка на обстановката от страна на върховен европейски боен пълководец.

Началникът на английския общоприет щаб военачалник Патрик Сандърс сподели през януари, че английските жители би трябвало да са подготвени да се борят в възможна сухопътна война.

Началникът на шведската войска Микаел Биден също разтревожи своите сънародници, когато съобщи, че " шведите би трябвало да се приготвят душевен за война ".

Позицията на Макрон по отношение на съветския президент Владимир Путин се втвърдява, като наскоро френският водач дефинира Путин като опасност освен за Украйна, само че и за сигурността на всички европейци.

Франция също по този начин упрекна Русия в поредност от хакерски атаки и акции за дезинформация.

Макрон, който неведнъж е заявявал, че " Русия не може да завоюва тази война ", шокира европейските си съдружници през февруари, като не изключи изпращането на сухопътни войски на НАТО в Украйна.

Той също по този начин дефинира войната там като " екзистенциална " за Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР