Френските следователи успяха да определят точно, мястото, откъдето е тръгнал

...
Френските следователи успяха да определят точно, мястото, откъдето е тръгнал
Коментари Харесай

Ето откъде е започнал пожарът в „Нотр Дам”

Френските следователи съумяха да дефинират тъкмо, мястото, откъдето е тръгнал пожарът в катедралата „ Нотр Дам”. Преглеждайки редица видеозаписи и фотоси, те са открили, че огънят е тръгнал от централната част на катедралата, тъкмо под централната кула.
С висока степен на внимание следователите изследват положението на противопожарната система на постройката Работи се по версията, че някои от сензорите не са били в редовност. Също по този начин, когато чиновници на катедралата са видели пламъците, то те към този момент са се издигали на височина 3 метра. Също по този начин обект на подробен обзор са и асансьорите, издигнати за реконструкцията на катедралата. Работи се и по версия, че пожарът е породен от късо съединяване.
„ Нотр Дам” е една от най-известните забележителности освен на Франция, само че и на Европа. Годишно се посещава от близо 14 милиона души. Френският президент Емануел Макрон си сложи амбициозната задача да възвърне мощно обгорената катедрала за 5 години. За задачата досега са събрани близо 1 милиарда EUR.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР