Френските следователи откриха пропаганда на терористите от Ислямска държава сред

...
Френските следователи откриха пропаганда на терористите от Ислямска държава сред
Коментари Харесай

Полицаят, убил четирима колеги в Париж - повлиян от Ислямска държава

Френските следователи откриха агитация на терористите от Ислямска страна измежду движимостите на служителя на реда, който умъртви четирима свои сътрудници в Париж, написа РИА Новости.

В дома на Микаел Арпон била открита USB флаш памет, на която имало голям брой видеоклипове и друга агитация на ИДИЛ. Освен това Арпон бил събрал досиета с персонални данни на десетки свои сътрудници в префектурата на полицията в Централен Париж.

На 3 октомври Микаел Арпон атакува с два ножа чиновници на полицията и в 30-минутната офанзива по време на обедната отмора, умъртви четирима, преди да бъде отстранен от различен служител на реда с изстрел в главата. 45-годишният програмист, който по генезис е от задморската френска територия Мартиника, работел в полицейската префектура от 2003 година

Министърът на вътрешните работи на Франция е под напън от медиите и публичното мнение да изясни, по какъв начин не са били видяни никакви признаци на радикализация на Арпон, който е работел в разузнаването.

Съпругата на килъра от Париж твърди, че мъжът й се е държал превъзбудено и необичайно

Вестниците във Франция излязоха в понеделник със заглавия за „ съществени пропуски “ и „ неприятна работа “ на полицията, като някои желаеха оставката на министър Кристоф Кастанер, написа английския вестник Гардиън.

Въпреки че министърът сподели, че не е имало никакви сигнали, че Микаел Арпон е радикализиран, негови сътрудници настояват, че той е провокирал удивление, когато през 2015 година защитил дейностите на двама братя терористи, които нападнаха редакцията на хумористичното издание Шарли Ебдо.

Тогава против Арпон не е било подадено недоволство или подредена инспекция.

Днес близки и родственици споделиха последно ``Сбогом`` на убитите служители на реда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР