Френските синдикати в редица сфери на транспорта и услугите обявиха

...
Френските синдикати в редица сфери на транспорта и услугите обявиха
Коментари Харесай

Национална стачка блокира Франция, включително транспорта

Френските синдикати в редица сфери на превоза и услугите оповестиха национална неограничена във времето стачка в страната, считано от 5 декември 2019 година Очаква се няколко милиона служащи и чиновници в държавния и частния бранш да се включат в протестните дейности, заради което е допустимо да зародят мощни разстройства в публичния живот , изключително в градския превоз.

По информация на българското посолство в Париж стачката ще обхване железниците (SNCF), като ще бъдат обезпечени единствено 10 % от влаковете на територията на страната, районните влакове TER (Transport express régional), от които ще пътуват единствено 3 %; влаковете Intercités ще бъдат съвсем напълно анулирани, изключително в районите Бретан и Окситания.

В протестните дейности ще се включи и публичният превоз в Париж и Ил дьо Франс (RATP) - метро, влакове, рейсове и таксита .
 Транспортна стачка в Париж провокира безпорядък в утринния час пик
Транспортна стачка в Париж провокира безпорядък в утринния час пик

Изпращат предизвестие към държавното управление на Макрон и пенсионната му промяна

Синдикатите на наземния личен състав на самолетната компания " Ер Франс " също са призовали към стачка , заради което може да се чакат усложнения при обработката на пасажери и багажи .

На 5 декември са планувани повече от 150 протестни събития в цялата страна .

Префектурата на полицията в Париж е забранила напредването и паркирането на коли и приканва към затваряне на всички магазини, заведения за хранене и други публични обекти по маршрута на протестното шествие в Париж, което е планувано да стартира от " Гар дьо нор " (Gare du Nord) и да продължи до " Плас дьо ла насион " (Place de la Nation).
 Фермери с трактори блокираха Париж и Шанз-Елизе със сено
Фермери с трактори блокираха Париж и Шанз-Елизе със сено

Искат среща с Макрон, недоволни са от ниски цени и огромни търговци на дребно

Стачка са оповестили и в областта на образованието - чака се 40 % от учебните заведения да бъдат затворени , а също и голям брой лицеи и университети .

Синдикатите в областта на енергетиката също ще се включат в протестните дейности, като не се планува прекъсване на тока за семействата, само че са отправени апели за понижаване на производството на електричество, прекъсване на тока в държавните и публични здания (с изключение на лечебните заведения ).

Има апели за стачка в седемте френски рафинерии , което не изключва прекъсването на производството, само че съгласно експертни оценки все още е малко евентуално да се появи липса на гориво по бензиностанциите.
 Стачка блокира петролни рафинерии във Франция
Стачка блокира петролни рафинерии във Франция

Тя е част от всеобщите митинги, проведени от синдикатите против новите промени в трудовото законодателство

Препоръчваме на българските жители , пребиваващи във Франция или планиращи пътешестване в страната, да се осведомят за настоящата конюнктура , като имат поради вероятните усложнения и закъснения на градския превоз при напредване от и до летищата, както и закъснения в обслужването на самите летища.

При подготовка на пътешестване съветваме сънародниците ни да плануват и обезпечат различен превоз за напредване от и до летищата, изключително в Париж .

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Париж на следните телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.
 Шофьори във Франция блокират пътища против повдигането на акцизите върху горивата Обновена
Шофьори във Франция блокират пътища против повдигането на акцизите върху горивата

Една жена е загинала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР