Френските синдикати и четири младежки организации призоваха за нови стачки

...
Френските синдикати и четири младежки организации призоваха за нови стачки
Коментари Харесай

Френските синдикати призоваха за нови стачки и демонстрации във вторник

Френските синдикати и четири юношески организации приканиха за нови стачки и демонстрации във вторник поради плана за пенсионна промяна, съобщи Франс прес.

" Да се срещнем всички на 10 декември за нов ден " на протестни прояви, прикани през днешния ден Катрин Пере, конфедерален секретар на синдиката Обща конфедерация на труда след среща на представители на синдикатите.

" Решени сме, това не е придвижване за развлечение за няколко дни ", съобщи Бернадет Гроазон, общоприет секретар на Единната синдикална федерация, профсъюз на трудещите се в областта на образованието.

Министърката на солидарността и опазването на здравето Анес Бюзен съобщи тази заран, че ще се срещне в понеделник с всички обществени сътрудници, а министър председателят Едуар Филип ще даде оценка на обстановката в края на идната седмица.

Причина за недоволството е оповестеното въвеждане от 2025 година на универсална пенсионна система с точки, която да размени съществуващите 42 разнообразни режима за пенсиониране. Според държавното управление мярката ще докара до по-голяма обществена правдивост, само че съперниците ѝ считат, че тя ще внесе неустановеност в пенсионната система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР