Френските съдилища осъдиха двама мъже на една година затвор за

...
Френските съдилища осъдиха двама мъже на една година затвор за
Коментари Харесай

Една година затвор за обир на колекция на Balmain

Френските съдилища осъдиха двама мъже на една година затвор за кражба на продукти от сбирката Balmain, предопределени за Седмицата на модата в Париж през септември, съобщи Агенция Франс Прес.


Единият от тях е лишен от независимост, а вторият ще изтърпи наказването си с електронна гривна.

Месец по-рано, при първичното разглеждане на същото дело в Наказателния съд в Бобини, област Париж, двама мъже бяха наказани на дванадесет и осемнадесет месеца отнемане от независимост.

Прокурорът, който е изискал шест и пет години отнемане от независимост, е обжалвал тези решения.

По време на второто правосъдно съвещание на 13 март Зухейр Б., който в четвъртък беше наказан на три години отнемане от независимост, две от които условно.

Изпаднал във финансово усложнение, той изяснява пред съда, че се е поддал на изкушението и моралния напън на човек, чието име не оповестява.

Грабежът е осъществен на 16 септември. На път за Париж микробусът на подизпълнител на DHL е блъснат от лек автомобил на излизане от центъра в Роаси-ан-Франс.

Шофьорът е похитен от мъже с качулки и му е откраднат микробусът, както и 146 колета от първокласни марки, в това число продукти от сбирката на Balmain, които е трябвало да бъдат показани няколко дни по-късно на Седмицата на модата.

Моралните и материалните вреди за Balmain се правят оценка на към 645 000 евро. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР