Френските профсъюзи възобновиха борбата си срещу плана за пенсионна реформа

...
Френските профсъюзи възобновиха борбата си срещу плана за пенсионна реформа
Коментари Харесай

Съпротивата срещу пенсионната реформа на Макрон се възобновява

Френските профсъюзи възобновиха битката си против проекта за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон, откакто законът би трябвало да бъде разискван в Народното събрание. Но присъединяване в стачките и митингите понижава. Нов кръг от митинги в цяла Франция нощес докара до затварянето на емблематични обекти като Айфеловата кула, защото френските профсъюзи не престават да оказват напън върху президента Еманюел Макрон и неговите проекти за пенсионна промяна.

Протестите бяха най-интензивни през декември и началото на януари и продължиха непрестанно седем седмици. Въпреки това пенсионната промяна на френския президент беше призната от неговия кабинет и е импортирана за утвърждение в националното заседание.

Макрон твърди, че новата система ще бъде по-справедлива, защото всички пенсионни вноски ще доведат до едно и също равнище на заплащане и че тя е по-подходяща за фрагментираните модерни кариери. Синдикатите оспорват логиката на Маркон, настоявайки, че промяната ще принуди множеството хора да работят по-дълго и може да отслаби пенсионните права на тези, които са претърпели интервали на беднотия или безработица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР