Френските профсъюзи парализираха транспорта и се събраха за масови протести

...
Френските профсъюзи парализираха транспорта и се събраха за масови протести
Коментари Харесай

Франция стачкува, транспортът е блокиран, училища и забележителности са затворени

Френските профсъюзи сковаха превоза и се събраха за всеобщи митинги във вторник, като ускориха акция за принуждаване на президента Еманюел Макрон да се откаже от плануваната пенсионна промяна до Коледа , оповестява " Ройтерс ".

Производството на електрическа енергия е понижено с към 2,4 GW във вторник заради стачката, съгласно електроенергийната компания EDF и електропреносната мрежа RTE. Настоящата налична индустриална мощ е 67 GW. Отчетени са спирания най-много в електроцентрали, работещи с въглеводороди и хидроенергия . Франция разполага с задоволително потенциал, с цел да отговори на потребностите си, само че 40 000 домове в Лион, източна Франция са без ток . Операторите на мрежата обявиха, че затъмнението има " тенденциозен акт, обвързван с промишлено деяние ".
 Стачки усложняват пътуванията във Франция
Стачки усложняват пътуванията във Франция

Очаква се блокиране на търговски центрове и бензиностанции на автомагистрали

Министерството на образованието съобщи, че 25% от учителите в началните учебни заведения в държавните учебни заведения стачкуват , както и 23,3% от учителите в междинните учебни заведения. Според профсъюзите, броят им е два пъти повече от цитирания от министерството, предадоха френски медии. Данните и от двата източника демонстрират, че присъединяване в стачки е по-ниско, в сравнение с 5 декември, денят, когато синдикатите призоваваха за всеобщо активизиране.

Общата стачка най-силно засегна транспортните мрежи . Държавният железопътен оператор SNCF съобщи, че една трета от всички железопътни служащи стачкуват , до момента в който цифрата измежду машинистите е 75,8% . И в двата случая броят на стачкуващите е по-голям, в сравнение с в понеделник.

Един на всеки четири високоскоростни междуградски TGV работи и една на всеки пет комунални услуги в района към Париж, съгласно SNCF. Компанията прикани пътуващите да не отиват на гарите , като се базира на опасения, че пасажерите ще се наранят на претъпканите с хора платформи.
 Удар по Макрон – комисарят за пенсиите подаде оставка
Удар по Макрон – комисарят за пенсиите подаде оставка

Оставката, първо оповестена от вестник " Монд ", идва в доста решителен миг за президента Еманюел Макрон

Парижката градска транспортна мрежа има съществени закъснения по всички свои трамвайни, автобусни и метро направления, съгласно държавния оператор RATP. Осем от 14-те метростанции на столицата са затворени , а останалите са с лимитирана услуга, като се изключи две линии, които са с автоматизирани влакове.

Някои метростанции, които към момента работеха, макар стачката, са затворени като защитна мярка поради митингите в Париж, планувани от стачкуващи синдикати.

Най-известната забележителност в Париж , Айфеловата кула, е затворена за гости , като мениджърите се позоваха на стачката, дворецът във Версай също е затворен, единствено Лувъра остава отворен.
 Повечето французи поддържат стачките против пенсионната промяна
Повечето французи поддържат стачките против пенсионната промяна

61% от интервюираните споделят, че Филип не ги е спечелил с разясненията си за реформата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР