Френските профсъюзи блокираха няколко петролни рафинерии, като целяха да причинят

...
Френските профсъюзи блокираха няколко петролни рафинерии, като целяха да причинят
Коментари Харесай

Френските профсъюзи блокират рафинерии в опит да спрат пенсионната реформа

Френските профсъюзи блокираха няколко петролни рафинерии, като целяха да причинят дефицит на бензиностанции , откакто месечната стачка на публичния превоз не съумя да принуди държавното управление д а отдръпна проектите си за пенсионна промяна , съобщи " Ройтерс ".

Работниците в рафинерите на Порт Джером и Фос на Exxon Mobil France започнаха четиридневна стачка, твърди синдикатът CGT.

Говорителят на Exxon удостовери, че 140 000 барела дневно Fos-sur-Mer, които съставляват към 10% от продукцията на френската рафинерия, са блокирани, само че добави, че рафинерията в Порт Джером от 240 000 барела дневно работи обикновено.
 Започнаха решаващите договаряния във Франция за пенсионната промяна
Започнаха решаващите договаряния във Франция за пенсионната промяна

Премиерът Едуар Филип загатна, че двете страни могат да реализират компромис

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че страната не е изложена на риск от дефицит на гориво и че полицията ще подсигурява, че депата от нефт няма да бъдат блокирани.

" Хората имат право да стачкуват, само че нямат право да блокират рафинерии ", акцентира той по радиото RTL.

Филип разясни, че е отворен за разискване на измененията в междинната възраст за пенсиониране със синдикатите , което е една от главните спънки за проектите за пенсионна промяна, които провокираха митинги.

Министерството на околната среда съобщи, че всички френски рафинерии не престават да работят, само че пет от седем краткотрайно изпитват усложнения с дистрибуцията на своите артикули.

Не се чакат проблеми с бензиностанциите, чиито доставки са обезпечени от обособена мрежа от към 200 депа.

В понеделник чиновник на профсъюза на CGT съобщи пред " Ройтерс ", че всички френски рафинерии ще стачкуват 96 часа от вторник до петък и ще затворят изцяло.

Синдикатите дадоха обещание да спрат промените , които са централна част от програмата на президента Еманюел Макрон. Националните стачки и демонстрации затвориха учебните заведения и затвориха транспортните услуги , до момента в който демонстрациите доведоха до конфликти с полицията. Синдикатите възнамеряват четвърти ден на национални демонстрации в четвъртък.
 Франция разгласи пенсионната промяна – подвига възрастта за пенсиониране
Франция разгласи пенсионната промяна – подвига възрастта за пенсиониране

Филип разкри елементи от новата пенсионна реформа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР