Френските органи за борба с наркоразпространението виждат свиване на наркобизнеса

...
Френските органи за борба с наркоразпространението виждат свиване на наркобизнеса
Коментари Харесай

Коронавирусът удари наркотрафика и увеличи цените на дрогата във Франция

Френските органи за битка с наркоразпространението виждат стесняване на наркобизнеса с 1/3 поради наложената в средата на март карантина в битката с ковид, разгласи вътрешният министър Кристоф Кастанер, представен от Агенция Франс Прес.

" По време на блокадата интензивността на трафика е доста наранена и ние изчислихме, че е спаднала с 30-40% ", сподели Кастанер в националното звено за битка с наркотрафика OFAST в Нант.

Но той предизвести, че дилърите на дрога са измислили нови способи за снабдяване на продуктите до клиентите си, в това число " уберизация " на поръчките и доставките през обществените мрежи.

Въпреки това пазарът е съществено обиден и това е довело до " голямо " повишаване на цените, като цената на марихуаната се е нараснала с 30-60%.

От OFAST оповестиха, че увеличените опасности от импорт на опиати, когато хората останаха по домовете си поради епидемията, е довело до нарастване на домашното произвеждане на марихуана.

Отделно свиването на пазара е провокирало напрежение сред наркогрупите, защото се пробват да защитят териториите си или се местят в нови региони.

В понеделник след частичната анулация на блокадата полицията е спряла два автомобила до югоизточния град Лион и в колите са открити 430 кг канабис и 10 кг кокаин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР