Френските модни империи Kering и LVMH, обединяващи най-големите брандове в

...
Френските модни империи Kering и LVMH, обединяващи най-големите брандове в
Коментари Харесай

Френски модни империи: Прекалено слабите манекенки аут от подиума

Френските фешън империи Kering и LVMH, сплотяващи най-големите марки в сектора, като " Гучи ", " Сен Лоран ", " Вюитон " и Диор одобриха харта, забраняваща потреблението на прекомерно слаби манекенки и на възраст под 16 години, оповестиха Франс прес и Ройтерс.
 модели Guliver/Getty Images
Кльощавите модели вън от стилните сцени във Франция

Решението бе взето в навечерието на откриващата Седмица на модата в Ню Йорк . Хартата ще защищава моделите, само че също по този начин н яма да постанова на публиката мостри, предразполагащи подражателките им към хранителни разстройства от вида на анорексията.
 модели Guliver/Getty Images

Спряха реклама на Гучи поради нездравословно слаба манекенка

Новият устав ще не разрешава на упоменатите марки наемането на модели под размер 34 за дами и под 44 за мъже. Подопечните марки няма да имат правото да употребяват услугите на девойки под 16 години при присъединяване в ревюта и фотосесии за възрастни.
 модели Guliver/Getty Images

Френски народен представител приканва да не се наемат на работа прекомерно слабите модели

През 2015 година във Франция беше признат закон, забраняващ потреблението на мъчително тънки манекенки в стилната промишленост . Той планува шест месеца затвор за нарушителите, както и г лоби, достигащи до 75 хиляди евро.
 модели Guliver/Getty Images
В Мадрид няма да дефилират кльощави манекенки

По думите на един от ръководителите на стилния консорциум LVMH Антоан Арно доста хора даже не са знаели за съществуването на размер 32. Но някои фешън дизайнери са основавали сбирките си точно на него.
 
" С тази процедура към този момент е свършено! Колекциите на нашите марки ще стартират от 34 размер, съгласно новоприетата харта ", посочи Арно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР