Френските метеоролози смятат, че до 2050 г. вълната от летни

...
Френските метеоролози смятат, че до 2050 г. вълната от летни
Коментари Харесай

До 2050 година в Париж ще има по два месеца горещини годишно

Френските метеоролози считат, че до 2050 година вълната от летни горещини в Париж може да продължи до 60 дни, сподели Ани Жиро, общоприет шеф на Парижката организация за климатичните промени пред РИА Новости.
Температурният връх за Франция беше строшен на 28 юни: термометър в град Карпентрас (департамент Воклуз) в югоизточната част на страната е посочил + 44.3 по Целзий. Предишният температурен връх беше подложен в континенталната част на Франция на 12 август 2003 година, когато температурата беше + 44.1 в общините Сен Кристол и Консерак.
" Топлинната вълна, която мина през 2003 година, лиши 17 хиляди живота... След това научихме доста. Що се отнася до вълната от тази година, тя стартира през юни, а това нормално се случва през август. Според прогнозите на метеоролозите, до 2050 година в Париж да бъде от 10 до 60 дни извънредно горещо в интервала от юни до септември ", сподели Жиро.
Тя напомни, че Париж претърпява топлинни талази през 2015, 2016, 2017 и 2018 година и е бил квалифициран за актуалната вълна. " Метео Франция " предизвести за горещината 10 дни преди този момент и кметът увери жителите, че градът е подготвен ", сподели Джиро.
Правилото в Париж е, че без значение къде е човек, той би трябвало да стигне до хладно място в границите на 7 минути.
" Смъртните случаи през 2003 година демонстрираха, че под въздействието на топлината хората стартират да мислят зле и по тази причина могат да се окажат в смъртоносна обстановка или да не се обадят за помощ, или да не извършат обикновени дейности, които могат да спасят човешки животи. Спасителни центрове има в учебни заведения, църкви, паркове, обществени центрове ", споделя Жиро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР