Френските медицински институти започват клинични тестове на иновативен метод за

...
Френските медицински институти започват клинични тестове на иновативен метод за
Коментари Харесай

Нова технология за лечение на коронавирус ще изпробва Франция

Френските медицински институти стартират клинични проби на новаторски способ за лекуване на коронавирусна зараза - преливане на плазмени артикули от кръвта на пациенти, които към този момент са се възстановили от инфекцията.
Това оповестява държавната организация Assistance publique - Hopitaux de Paris (AP-HP), която сплотява лечебните заведения в Париж и предградията му, представена от ТАСС.
" Това клинично изпитване включва преливане на плазмата на пациенти, лекувани от COVID-19, като задачата на проучването е да се откри дали по този начин може да бъде предаден имунитет на тези, които към момента са заболели.
Ето по какъв начин някои страни се борят сполучливо с ковид без крути ограничения
Плазмата на тези, които са се възстановили, съдържа антитела, които тялото им е развило и които биха могли да оказват помощ на пациентите в острата фаза на заболяването да победят вируса “, се споделя в известие на организацията.
За задачата, обаче, здравните управляващи търсят към този момент излекували се доброволци, като набирането им ще стартира на местата за кръводаряване в районите Ил дьо Франс, Гранд Ест и Бургундия-Франш-Коме от 7 април. Донорите ще би трябвало да дарят 600 ml плазма.
Планира се общо 200 души - излекувани доброволци, да бъдат привлечени за концепцията. За задачата би трябвало да са минали най-малко 2-3 седмици от момента на изписването им от болничното заведение. Кръвната плазма ще бъде прелята на 60 пациенти, а резултатите от това ще бъдат оповестени обществено.
Как да се защитим от ковид при излизане от къщи
" Две дози от 200-220 ml ще бъдат вляти на пациентите на 6-ия ден (+/- 1 ден) след появяването на клиничните признаци на ковид. При липса на нежелани, непредвидени и остри резултати при първите трима пациенти, дозата ще бъде редуцирана “, изяснява организацията.
Изследването ще бъде ръководено от професор Карин Лакомб, началник на отделението по инфекциозни и тропически заболявания в болничното заведение " Св. Антоан " в Париж.
Припомняме, че Франция е петата най-засегната страна в света с близо 90 хиляди инфектирани, над 7600 смъртни случая и над 15 хиляди излекували се.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР