Френските лекари вече не могат да използват хидроксихлорохин за лечение

...
Френските лекари вече не могат да използват хидроксихлорохин за лечение
Коментари Харесай

Франция спря хидроксихлорокина за COVID-19 - лекарството, което Тръмп уж пие профилактично

Френските лекари към този момент не могат да употребяват хидроксихлорохин за лекуване на случаи на COVID-19, откакто два френски консултативни органа обявиха, че лекарството може да съставлява сериозен риск за здравето, съобщи Агенция Франс Прес.
Използването на лекарството се оказа спорно, откакто някои видни лекари и даже президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп започнаха да го поддържат по време на епидемията от ковид, макар неналичието на задоволително опити за неговата успеваемост, написа БГНЕС.
Преди седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че от седмица и половина приема лекарството хидроксихлорохин. Според думите му Тръмп почнал да взима основаното на хинин лекарство против малария по своя самодейност.
" Попитах лекарите дали мога да го пия и те ми споделиха - в случай че искаш, давай ", съобщи Тръмп пред кореспонденти.
Президентът на Съединени американски щати сподели още, че " има огромна възможност хидроксихлорохина да има позитивно деяние ". Милиардерът добави, че пиел " по едно хапче всеки ден ".
Експерти предизвестяват, че хидроксихлорохин не би трябвало да се приема всеобщо, тъй като има странични резултати и може да докара до сърдечни проблеми. В България лекарството се употребява за лекуване на COVID-19, само че единствено в болница и под прецизен лекарски контрол.
Още: " СЗО смъква доверието си от хидроксихлорокина като решение против ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР