Френските железопътни работници започнаха двудневна стачка във връзка с планове

...
Френските железопътни работници започнаха двудневна стачка във връзка с планове
Коментари Харесай

Пореден протест на железничарите във Франция

Френските железопътни служащи започнаха двудневна стачка по отношение на проекти за реформиране на задлъжнялата държавна железница SNCF. Това е най-голямото тестване за държавното управление на президента Еманюел Макрон, което желае да реформира стопанската система, оповестява Агенция Франс Прес.Нито една от двете страни не желае да отстъпи. Премиерът Едуар Филип предизвести, че държавното управление няма да се поддаде, макар че синдикатите се заканиха в продължение на три месеца да стачкуват.

Получих посланията на хората, които поддържат държавното управление, заявявайки, че ние би трябвало да извървим целия път. И това е, което ще създадем, сподели министър-председателят пред вестник " Паризиен.Прекъсванията на железопътните услуги са по-малко спрямо първите два дни на стачката преди няколко дни, въпреки че от SNCF предизвестиха, че е допустимо в понеделник да бъдат спрени повече влакове.

Към момента един на пет високоскоростни влака се движи, както и един на пет районни влака, до момента в който в Парижки район обслужват един на три влака.

Около 20% от влаковете Eurostar до Англия се чака да бъдат анулирани в неделя и понеделник.Французите наподобява поддържат държавното управление. Социологическо изследване на Ifop за вестник Journal du Dimanche демонстрира, че 62% от интервюираните на 5 и 6 април поддържат реформиране на SNCF. Това е 11% повече от сондажа на 30-31 март, когато 51 на 100 поддържаха осъществяване на промяна.

" Разбирам решимостта на някои съюзи, само че те би трябвало да схванат и моята ", посочи Филип.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР