Френските железници пуснаха повече влакове за прибиращите се вкъщи след

...
Френските железници пуснаха повече влакове за прибиращите се вкъщи след
Коментари Харесай

Франция остава парализирана от транспортната стачка

Френските железници пуснаха повече влакове за прибиращите се у дома след коледните и новогодишните празници . Това се случи на фона на 31-ия ден от стачката против пенсионната промяна, съобщи ДПА.

Няколкото хиляди синдикалисти, наред с поддръжници на придвижването на " жълтите жилетки ", излязоха по улиците на Париж преди решаваща седмица в борбата за промените.
Очаква се във вторник министрите да възобновят диалозите с профсъюзите и бизнес обединяванията. Твърдолинейните синдикати в това време приканиха за стачки и митинги в четвъртък и петък идната седмица.

Държавната железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) разгласи, че се движа т седем от 10 високоскоростни влака, най-вече от началото на стачката против проекта за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон.



Повечето линии на парижкото метро работеха най-малко от 13 ч. до 17:30 ч. локално време, само че с понижена периодичност. -->

Макрон възнамерява да размени комплицираната скица на пенсиониране във Франция с единна национална система, за която твърди, че ще бъде по-справедлива, напомня ДПА.

Работещите в публичния превоз ще би трябвало последователно да се разделят с привилегията си да се пенсионират на 52 или 57 години, а общоприетата пенсионна възраст ще се вдигне от 62 на 64 години.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР