Френските жълти жилетки влязоха в сблъсъци с полицията в района

...
Френските жълти жилетки влязоха в сблъсъци с полицията в района
Коментари Харесай

Сблъсъци между ”жълти жилетки” и полиция край Триумфалната арка

Френските ”жълти жилетки ” влязоха в конфликти с полицията в региона на Триумфалната арка в Париж в 18-ия следващ уикенд от демонстрации против президента Еманюел Макрон, съобщи Асошиейтед прес.
Протестиращите хвърляха димки и други предмети по служителите на реда и започнаха да блъскат по стъклата на полицейски микробус.

Полицията заяви за 20 ареста. Протестиращите се пробват да вдъхнат нов живот на придвижването си против Макрон и политиката му.

След намалелия брой на участниците в митингите през последните уикенди групите на " жълтите жилетки " проведоха десетки манифестации и шествия за през днешния ден в столицата и други градове.

В обществените мрежи днешната акция е наречена " Акт-18 - Ултиматум - Цяла Франция в Париж ". Един от водачите на " жълтите жилетки " Ерик Друе, сподели, разяснявайки днешната акция, че чака активизиране на митингите тази събота.

Миналата седмица, на 9 март, съгласно данни на вътрешното министерство в демонстрациите в цялата страна са се присъединили по-малко от 30 000 души. Това бе най-слабата интензивност на придвижването в цялата му история. В първия митинг, на 17 ноември, участваха 282 000 души.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР