Френските избиратели ще отидат днес до урните, за да гласуват

...
Френските избиратели ще отидат днес до урните, за да гласуват
Коментари Харесай

Франция провежда парламентарни избори

Френските гласоподаватели ще отидат през днешния ден до урните, с цел да гласоподават за законодателен орган на страната, предава БГНЕС.

Първият тур на изборите за Национално заседание - долната камара на Народното събрание, ще се организира през днешния ден, а вторият - една седмица по-късно, на 19 юни.

Еманюел Макрон завоюва президентския пост през април, с което стана първият държавен глава, който през последните 20 години е избран отново на поста. Въпреки мощното болшинство на неговата дясноцентристка партия, Макрон ще бъде изправен пред мощна конкуренция от страна на обединението, известна като Нов екологичен и обществен национален съюз, или NUPES - група от четири опозиционни партии, които взеха решение да се обединят против Макрон. Те се състоят от партиите Социалисти, Комунисти, Екологична Европа - Зелените и ``Непреклонна Франция``. Последното е партията на Жан-Люк Меланшон - депутатът, който съставлява Марсилия и който се чака да бъде избран отново.

Националното заседание се състои от 577 места. Като част от обединението четирите партии от NUPES се съгласиха да поддържат единствено по един претендент за всяко от местата: 100 от Зелените, 70 от Социалистите, 50 от Комунистите и 360 от Движение " Непреклонна Франция ". 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР