Френските фирми, изправени пред фансова криза заради коронавируса, ще могат

...
Френските фирми, изправени пред фансова криза заради коронавируса, ще могат
Коментари Харесай

От сряда френските фирми ще получават изгодни заеми

Френските компании, изправени пред фансова рецесия поради ковид, ще могат да получат достъп до заеми с ниски лихви от сряда. Мярката в поддръжка на бизнеса заяви ръководителят на Националната банкова асоциация, представен от БГНЕС.
Тъй като френската страна даде кредитни гаранции, " ние ще предложим спомагателни заеми на всички компании ", сподели в изявление, излъчено на уеб страницата на ежедневника Le Parisien ръководителят на Френската банкова федерация Фредерик Удея.
" Всяка компания може да изиска от банката си заем до сума, равна на приходите за три месеца ", добави Удея, който е и началник на френската банка Societe Generale.
Той сподели, че заемите, които ще имат рента от 0,25 % (според еежедневника) ще са разполагаем на бизнеса от сряда. 
Франция подреди на доста предприятия да преустановят работа и множеството хора да си останат у дома, с цел да забавят разпространяването на ковид.
300 милиарда евро кредитни гаранции са една мярка, която френското държавно управление предприе, с цел да подсигурява, че фирмите са в положение да оцелеят от рецесията, а чиновниците алармираха, че са подготвени да подхващат спомагателни дейности, с цел да подсигуряват, че компаниите няма да рухнат.
Удея сподели, че компаниите, които вземат заеми по програмата, няма да е наложително да стартират да ги изплащат след една година.
Тъй като се тревожат за това, че компаниите забавят заплащанията между тях, пробвайки се да задържат пари, от френското министерство на стопанската система и централната банка оповестиха в понеделник, че са основали спешен комитет, който да следи обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР