Френските евродепутати спечелиха вчера битка в Европейския парламент за реформата

...
Френските евродепутати спечелиха вчера битка в Европейския парламент за реформата
Коментари Харесай

Франция спечели битка в Европарламента по пакета за превозвачите

Френските евродепутати завоюваха през вчерашния ден борба в Европейския парламент за промяната на обществените правила за водачите на товарни камиони, съобщи " Франс прес ". Предложенията ще бъдат разисквани още веднъж идния месец.

На пленарно съвещание в Страсбург евродепутатите блокираха с отрицателен избор мандата за договаряния, реализиран на 4 юни от комисията по превоз в Европарламента. Под натиска на страните от Източна Европа комисията получи мандат да договаря със Съвета на Европейски Съюз, представляващ страните членки, по новите правила за пътните транспорти въз основа на оферти, направени от Европейската комисия на 31 март 2017 година.

Според френските евродепутати обаче транспортната комисия в Европарламента пази позиции, подкрепящи " нелоялна конкуренция " и обществен дъмпинг, които биха довели до утежняване на изискванията на труд на водачите на камиони.

В известие на уеб страницата на Европейския парламент се показва, че на 4 юни Комисията по превоз е приела позициите си по три оферти, както и решението за започване на договаряния със Съвета по отчетите. " Пленарната зала обаче не поддържа Комисията за започване на договаряния и утвърди провеждането на спомагателни полемики и гласоподаване по законодателните оферти по време на юлската пленарна сесия ".

След блокирането на мандата за договаряния, френските евродепутати се надяват, че Европарламентът " ще поправи грешката " на идната пленарна сесия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителствата на България, Полша и Унгария " продават работната си ръка един тип като плебеи ", съобщи във вторник Ален Сютур, отговарящ за интернационалните пътни транспорти във френския профсъюз Обща конфедерация на труда - Се Же Те (CGT) пред публицисти в Страсбург.

След гласуването в транспортната комисия при започване на юни българският евродепутат Андрей Новаков разгласи безспорна и безусловна капитулация на пакета " Макрон ", обвързван с измененията в превоза, и цялостна победа за българската позиция. Той разясни, че е отпаднало предлагането за тотална възбрана за потребление на кабините на камионите за отмора. Не била призната и концепцията на всеки три седмици водачите да се прибират у дома, а също по този начин е отпаднало и желанието на комисията интернационалните водачи да попадат в обсега на Директивата за командированите служащи, т.е. на всеки 72 часа, прекарани в някоя страна членка да бъдат налагани локалните условия и локалното законодателство.

Текстовете, утвърдени от евродепутатите от Комисията по превоз и туризъм, би трябвало да получат поддръжка и от пленарно съвещание на целия Европарламент. Тогава те стават публична позиция на Европейския парламент за договарянията му със Съвета на Европейски Съюз. Те могат да стартират, откакто и Съветът одобри своята позиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР