Френските депутати, участващи в Комисия по устойчиво развитие, приеха законопроект,

...
Френските депутати, участващи в Комисия по устойчиво развитие, приеха законопроект,
Коментари Харесай

Френски депутати искат да ограничат Черния петък - slava.bg

Френските депутати, участващи в Комисия по стабилно развиване, одобриха законопроект, който има за цел да забрани рекламните акции за "Черен петък ", съобщи Euronews. Изменението се прави във френския Закон за битка с отпадъците, като осъжда свръхконсумацията и подлага на критика "катастрофалния екологичен връх " на комерсиалния ден. "Черният петък " е огромна интервенция на консуматорството, привнесена от Съединените щати през 2013 година ", се споделя в резюмето на поправката и се прибавя, че "се основава на рекламната стойност на свръхконсумацията ".

В Съединени американски щати "Черният петък " е името на петъка след Деня на благодарността и се преглежда като началото на сезона на огромното предпразнично извършване на покупки. Магазините постоянно дават огромни отстъпки и от този момент тази рекламна акция се популяризира в международен мащаб. Във Франция, обаче, има два интервала на продажби годишно, които са избрани от законодателството за шест седмици през зимата и през лятото.

В претекстовете на законопроекта се показва, че заради огромната гласност, която се придава посредством множеството реклами на "Черен петък ", се основава усещането у потребителя, че по този начин той "се възползва от понижение на цените, съпоставимо с разпродажбите, избрани от [закона] ", само че в действителност в реалност това не е по този начин.

Матьо Орфелин, френски народен представител от Народното събрание, разгласява в Туитър, че поправката е призната с "голямо болшинство за битка с обидните практики на #BlackFriday! ". Той прибавя и апела: "Спрете свръхконсумацията и връзките, които подвеждат потребителите ".

Тези ходове могат да получат забележителна поддръжка във Франция. Компания за прозиводство на обувки съобщи този месец, че е присъединила най-малко 600 магазина и марки, които да бойкотират "Черния петък ", създавайки колектив, който назовават ​​ "Направи петък още веднъж зелен ".

Законопроектът за измениение беше импортиран от някогашния министър на околната среда Делфин Бато и признат от Комисията по стабилно развиване.

Комисията одобри поправката вечерта на 25 ноември, като следва тя да бъде прегледана от долната камара на френския парламент. Това значи, че няма да повлияе на тазгодишната организация на събитието, което ще се организира в международен мащаб на 29 ноември, само че в случай че се одобри, може да повлияе доста през идващите години.

Източник: legalworld.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР