Френски земеделски производители нахлуха днес на изложбените площи на голямо

...
Френски земеделски производители нахлуха днес на изложбените площи на голямо
Коментари Харесай

Френски земеделци нахлуха на голямо изложение в Париж с нецензурни изрази по адрес на Макрон

Френски аграрни производители нахлуха през днешния ден на изложбените площи на огромно селскостопанско ревю в Париж преди плануваното посещаване в панаира на президента Еманюел Макрон на фона на засилващото се неодобрение по отношение на разноските, бюрократичните ограничавания и екологичните разпореждания, съобщи Ройтерс. Изправени пред десетки служители на реда на панаирните площи, земеделските производители крещяха и дюдюкаха, призовавайки за оставката на Макрон, употребявайки нецензурни изрази по адрес на френския водач.

" Това е нашият дом ", викаха те, до момента в който кордони от френски служители на реда за битка с безредиците се опитваха да овладеят участниците в митинга. Имаше няколко конфликти с стачкуващите и полицията арестува минимум един от тях, заяви очевидец пред Ройтерс.

Макрон, който взе участие в закуска с представители на профсъюза на френските аграрни производители и профсъюзните водачи, бе планувано да се разноски по алеите на ревюто по-късно. Той анулира спор, в който искаше да взе участие на панаира с производителите на селскостопанска продукция, преработватели на храни и търговци на дребно, откакто профсъюзите обявиха, че няма да дойдат.

Земеделските производители стачкуват в цяла Европа, призовавайки за по-добри приходи и понижаване на бюрокрацията, както и против несправедливата съгласно тях конкуренция на евтините украински артикули, внасяни за подкрепяне на военните старания на Киев.

Селскостопанското ревю в Париж е значимо събитие във Франция и притегля към 600 000 гости в продължение на девет дни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР