Френски турист прояви забележителен героизъм като предотврати автобусна катастрофа в

...
Френски турист прояви забележителен героизъм като предотврати автобусна катастрофа в
Коментари Харесай

Френски турист спаси автобус от падане в пропаст

Френски екскурзиант прояви незабравим подвиг като предотврати автобусна злополука в Австрийските Алпи, предава Би Би Си. 

Инцидентът се е случил при транспорт на 21 пасажери край град Швац в Тиролските Алпи. По време на ръководство водачът, на 76 години, е изгубил схващане. Туристът, на 65 години, седящ на пътническо място до него, е реагирал стремително и е поел ръководството, с което е предотвратил пропадането на рейса във висока скална бездна, показват от локалната полиция.

Докато рейсът се е движел към стръмната канара, фразнцузинът е съумял да натисне спирачката и автобусът спрял в крайпътна дървена преграда. По този метод е било предотвратено проваляне от скалистия връх на пътя от 100 метра височина.

Петима души са откарани в болница. 

" Били са на косъм от покруса ", разяснява представител на локалната полиция, добавяйки, че е било необикновен шанс екскурзиантът да се намеси с бързи рефлекси и животоспасяваще реакция, показва организация " Франс прес ". 

През 2004 година петима туристи починаха откакто бус излезе от пътя и пропадна в 30-метров насип край селцето Бад Дюрнберг, ситуирано южно от Залцбург. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР