Френски турист е загинал след падане във водопад в Тайланд,

Френски турист е загинал след падане във водопад в Тайланд, ...

Турист падна във водопад при оит да си направи селфи в Тайланд.

Френски турист е загинал след падане във водопад в Тайланд, докато се е опитал да си направи атрактивно селфи, съобщи АФП.

Инцидентът се е случил в четвъртък следобед на тропическия остров Кох Самуи, чиито плажни ивици с бял пясък са магнит за богатите туристи.

33-годишният мъж пада във водопада Na Mueang 2 на същото място, където испански турист загина при падане през юли, съобщи лейтенант Фувадол Вирияварангукул от туристическата полиция на острова.

"Отне няколко часа за изваждане на тялото, тъй като водопадът е хлъзгав и стръмен", каза той по телефона и добави, че мястото е обозначено като опасно и има знак, предупреждаващ туристите за опасността.

"Приятелят на загиналия каза, че се подхлъзнал и паднал, докато се опитвал да си направи селфи”, съобщи Вирияварангукул.-->

Тайланд се счита за безопасна дестинация за туристите и обикновено привлича повече от 35 милиона посетители всяка година. Но туристическата индустрия претърпя удар през 2018 г., след като миналата година потъна ферибот, превозващ китайски посетители към южната част на страната, при което загинаха 47 души.

Аварията разкри слабите правила за безопасност в туристическия сектор и оттогава властите се борят за възстановяване на имиджа на страната.

Източник: dariknews.bg