Френски синдикати призоваха държавните служители да излязат на един от

...
Френски синдикати призоваха държавните служители да излязат на един от
Коментари Харесай

Френски синдикати призоваха за масови протести срещу пенсионната реформа на Макрон

Френски синдикати приканиха държавните чиновници да излязат на един от най-големите митинги през последните десетилетия. Те се надяват на улицата да излязат повече от 800 000 протестиращи като предходната седмица против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон, осведоми " Ройтерс ".
 Стачката провокира невъобразим трафик в Париж
Стачката провокира невъобразим трафик в Париж

Трафикът е по-голям през днешния ден спрямо началото на стачката през предходната седмица

Транспортът в столицата Париж е съществено обиден поради стачката , която продължава шести следващ ден. В допълнение към това има затворени учебни заведения в столицата, самолетни компании понижиха полетите, а през нощта някои места останаха без електрозахранване.

Синдикатите не демонстрират признаци на оттегляне в борба, която ще дефинира президентството на някогашния банкер, който е решен да опрости система от повече от 40 пенсионни проекта, които дават едни от най-щедрите облаги в света.

Профсъюзите приканват железничарите, лекарите, учителите и други държавни чиновници да се опълчват на Макрон преди държавното управление да разкрие предложенията си в сряда.
 Фермери с трактори блокираха Париж и Шанз-Елизе със сено
Фермери с трактори блокираха Париж и Шанз-Елизе със сено

Искат среща с Макрон, недоволни са от ниски цени и огромни търговци на дребно

Стачката е измежду най-големите от 1995 година , когато министър председателят Ален Жупе беше заставен да изостави предложение за промени в пенсионната система след огромно неодобрение, което нанесе огромен удар на Жупе, от което той в никакъв случай не се възвърне.

Макрон желае да размени пенсионната система, включваща повече от 40 обособени проекта, всеки с разнообразни изгоди, с единна система, която се базира на точки, при която за всяко импортирано евро всеки пенсионер има равни права.

Ако промяната не бъде прокарана, планува се недостиг от 17 милиарда евро или 0,7 на 100 от Брутният вътрешен продукт до 2025 г ., съгласно прогноза на самостоятелна комисия.
 Франция против Макрон - втори ден транспортен безпорядък блокира страната
Франция против Макрон - втори ден транспортен безпорядък блокира страната

Антиправителствен марш, французите не желаят да се пенсионират по-късно

Макрон е наясно, че французите са срещу повишение на възрастта за пенсиониране над 62 година Една от другите възможности е да се понижат облагите за тези, които се пенсионират преди 64 година и да се усилят за тези, които се пенсионират по-късно.

Има място за отстъпки по въпроса за какъв интервал от време да влязат в действие измененията в пенсионната система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР