Френски сенатори поискаха държавата да поеме отговорност и да посочи

...
Френски сенатори поискаха държавата да поеме отговорност и да посочи
Коментари Харесай

Сенатори търсят виновни за хаоса около финала на Шампионската лига

Френски сенатори желаеха страната да поеме отговорност и да уточни отговорните за хаоса към стадион " Стад дьо Франс " по време на финала на Шампионската лига по футбол през предишния месец. Поставени бяха въпроси за какво записите от камерите за наблюдаване, в които се вижда по какъв начин служители на реда употребяват сълзотворен газ против почитателите, са били автоматизирано изтрити и за какво представители на държавното управление не са разпоредили те да бъдат показани на проверяващите. Скандалните събития провокираха още доста въпроси за способността на Франция да провежда и охранява огромни събития.

 

" Генералното усещане от финала на Шампионската лига е липса на подготовка, липса на контакт по веригата сред службите, липса на сърдечност и съпричастност по време на събитията и подозрително ръководство след събитията ", разяснява сенатор Лоран Лафон, който управлява комисията, която проверява случилото се в Париж.

 

" Тежестта на събитията изисква отговор от страната ", съобщи още той като не уточни съответни виновници, само че добави, че всички виновни в даден миг са се провалили.

 

" Автоматичното заличаване на видеозаписите докара до усещането, че няма никой виновен, а надлежно и никой отговорен ", добави Лафон.

 

Шефът на полицията в Париж Мишел Кадот прикани за намиране на нови способи за надзор при скупчването на огромен брой хора. Той призна, че въпросната към този момент е била " неуспех ", само че съгласно него дейностите на полицията са били в отговор на наличието на хиляди почитатели без билети или с подправени такива.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР