Френски сенатор беше арестуван и разпитан от полицията по подозрение,

...
Френски сенатор беше арестуван и разпитан от полицията по подозрение,
Коментари Харесай

Френски сенатор - задържан по подозрение, че е дрогирал депутатка с намерение да я изнасили

Френски сенатор беше задържан и разпитан от полицията по съмнение, че е дрогирал представителка от Националното заседание (долната камара на френския парламент) с желание да я изнасили.

66-годишният Жоел Герио, дясноцентристки политик от " Независимите " (Les Indépendants), е бил арестуван в дома си в Париж. Освен жилището, управляващите са претърсили и офиса му.

Френската прокуратура заяви, че Герио, който е сенатор от Лоар Атлантик, е бил разпитван за " предложение на вешество на разположение, без тяхното познание, което може да промени проницателността или контрола им върху личните им дейности с цел изнасилване или осъществяване на сексуално принуждение ", оповестява Франс прес.

Жената, чието име е защитавано в загадка, е обяснила пред органите на реда, че се е почувствала зле, откакто е пила от чаша в дома на Герио във вторник вечерта. Тя не поддържа връзка със сенатора. Прокурорите оповестяват, че медицинските проучвания на дамата са посочили съществуване на екстази в организма й. При обиск в дома на сенатора е намерено незнайно количество от амфетамина, съобщи Франс прес. Агенцията добавя, че сенаторът и дамата не са в интимни връзки.

Герио, някогашен банкер, беше определен в Сената (горната камара на парламента) през 2011 година и е вицепрезидент на комисията по външните работи, защитата и въоръжените сили.

Неговият юрист Реми-Пиер Драи отхвърли обвиняванията:

" Много сме надалеч от неприличната интерпретация, която може да бъде изведена от първите медийни публикации по тематиката ".

Той осъди публикуването на данни от следствието във френските медии и посочи, че няма да даде " никаква информация "  по случая " от почитание "  към клиента си и жалбоподателката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР