Френски съд разпореди извършването на психиатрична експертиза на лидера на

...
Френски съд разпореди извършването на психиатрична експертиза на лидера на
Коментари Харесай

Назначиха психиатрична експертиза на Марин льо Пен

Френски съд разпореди осъществяването на психиатрична експертиза на водача на френските националисти Марин льо Пен. Това решение беше взето по отношение на фрагментите на изтезания, осъществявани от джихадисти от „ Ислямска страна “, които тя помести в своя профил в Twitter.
Копие от решението на съда, взето на 12 септември, Марин льо Пен сподели в своя профил в Twitter.. Според съда експертизата е нужна, с цел да се откри дали партийният водач има някакво психологично заболяване и, в случай че има, то би ли могло то да оказва влияние на Марин льо Пен да осъзнава дейностите си по времето, когато е разгласила фрагментите, съобщи БГНЕС.
Експертизата също по този начин би трябвало да дефинира дали психическото здраве на Льо Пен може да съставлява заплаха за обществото.
Льо Пен дефинира правосъдното решение като безумно. „ Този режим фактически стартира да плаши “, написа тя в Twitter.. „ Мислех, че имам право на всичко, само че не! За осъждането в Туитър на ужасите, които сътворява „ Ислямска страна “, на мен ми беше назначен психиатричен обзор! Докъде ще стигнат те?! “, добави партийният водач.
След това съобщи пред кореспонденти, че няма да върви да ѝ вършат експертиза. „ Бих желала да видя по какъв начин съдията ще се опита да ме принуди н.да направя това. “
На фрагментите, които провокираха следствието, е показано обезглавяването на американския публицист Джеймс Фоули, както и по какъв начин танк прегазва мъж в оранжев гащеризон, и на трето място по какъв начин в клетка възпламеняват онлайн йорданския авиатор Муат ал-Касабех. Съдиите подозират Льо Пен в разпространение на фрагменти с принуждение, които могат да са налични за малолетни. Според френското законодателство за сходна вина наказването може да бъде до три години затвор или санкция в размер на 75 000 евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР