Френски съд оправда днес крайнодесния политик Ерик Земур, който по-рано

...
Френски съд оправда днес крайнодесния политик Ерик Земур, който по-рано
Коментари Харесай

Оправдаха десния политик Ерик Земур по обвинения за отричане на престъпления срещу човечеството

Френски съд оправда през днешния ден крайнодесния политик Ерик Земур, който по-рано денем разгласи кандидатурата си за идните през юни парламентарни избори, по обвинявания, свързани с " отказване на закононарушения против човечеството ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Обвиненията против Земур бяха повдигнати, откакто той съобщи, че ръководителят на френското държавно управление по време на Втората международна война Филип Петен е " избавител " на френските евреи.

Висша правосъдна инстанция в Париж удостовери оправдателната присъда по дело, заведено против политика поради мнения по малкия екран от 2019 година, в които Земур, по това време е известен участник в коментарно предаване, съобщи, че политиките на Петен по време на войната са защитили френските евреи.

Администрацията на Петен в неокупираната от нацистите част на Франция (режимът във Виши) си сътрудничи с нацистка Германия за депортирането и изтреблението на евреи. Днес съд удостовери решение на по-ниска инстанция, съгласно което макар че Земур е омаловажил ролята на Петен, неговите мнения са били спонтанни и единствено в резюме са засегнали тематиката, до момента в който диалогът е бил концентриран върху други въпроси, и по тази причина той не следва да бъде приет за отговорен.

Коментарите на Земур обаче провокираха отвращение измежду политически лобистки групи и това докара до започването на следствие. По-рано тази година различен френски съд санкции крайнодесния политик за подбудителство на расова ненавист поради мнения, също направени онлайн по малкия екран, в които той назова млади мигранти убийци, крадци и изнасилвачи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР