Френски съд нареди официално разследване за данъчни измами на Сулейман

...
Френски съд нареди официално разследване за данъчни измами на Сулейман
Коментари Харесай

Ница разследва руски сенатор за данъчни измами

Френски съд подреди публично следствие за данъчни измами на Сулейман Керимов, член на горната камара на съветския парламент, който бе арестуван в при идването си на летището в Ница в понеделник, съобщи Агенция Франс Прес.

Милиардерът Керимов бе освободен под гаранция от 5 млн. евро, откакто бе заставен да съобщи на локалните управляващи паспорта си. Наложена му е подписка в полицията и възбрана да напуща югоизточния департамент Алп Маритим, заяви основният прокурор на Ница Жан-Мишел Претр.

За какво тъкмо се отнасят обвиняванията не се оповестява, само че източник, непосредствен до следствието, съобщи, че Керимов е укрил десетки милиони евро от данъчните управляващи, до момента в който купувал серия от първокласни парцели на френската Ривиера посредством медиатори, евентуално кухи компании. С сходни обвинявания сенаторът е застрашен от 10 години затвор.

Арестът провокира гневната реакция на Москва, която разгласи, че ще постави всички старания да отбрани депутата. “Взети са нужните ограничения по линия на нашите дипломатически ведомства ”, съобщи през вчерашния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че Керимов пази самичък своите ползи.

Със положение от $6,7 милиарда Сулейман Керимов (51 г.), родом от Дагестан, се подрежда на 20-о място по благосъстояние в Русия. Бизнесът му е обвързван главно с вложения в страната и в чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР