Френски съд глоби осем екоактивисти с по 500 евро за

...
Френски съд глоби осем екоактивисти с по 500 евро за
Коментари Харесай

Във Франция осъдиха 8 екоактивисти, откраднали портрети на Макрон

Френски съд санкции осем екоактивисти с по 500 евро за кражба на публични портрети на президента Еманюел Макрон от публични здания като част от митинг против изменението на климата, оповестява Агенция Франс Прес.

Процесът е третият във Франция за феномена откраднати портрети на Макрон .

Миналия месец съд в Лион оправда двама деятели, откраднали портрети на Макрон , казвайки, че това съставлява " легален " митинг.

Но парижкият съд излезе с друга присъда , като постанови, че осемте обвинени , които са на възраст сред 25 и 35 години , са отговорни за " групова кражба ", обвиняване, което може да се накаже оптимално с 5 години затвор.

Обвинените признават , че през февруари са свалили три портрета на Макрон , от три офиса на локалното самоуправление към Париж, като част от акцията на гражданското непокорство " Свали Макрон ".

Те претендират за " морално обвързване " да работят против по този начин нареченото безучастие на държавното управление на Макрон във връзка с измененията в климата.

Всички държавни учебни заведения и държавни служби във Франция имат портрет на президента, където Макрон е " кацнал " на ръба на бюрото си с два мобилни телефона и записките на френския воин от съпротивата и президент Шарл дьо Гол.

Това не е първият път, когато фотография на центристкият президент е подложена на критика .

През октомври 2017 година кметове в централен район обърнаха фотографията му , с цел да стачкува против понижаване на бюджетите на локалните управляващи и загуба на работни места .
 Климатичната рецесия оправдава унищожаване на портрет на Макрон, реши френски арбитър
Климатичната рецесия оправдава унищожаване на портрет на Макрон, реши френски арбитър

Прокуратурата разгласи, че ще апелира решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР