Френски превозвачи блокираха пътища в около 10 региона на Франция,

...
Френски превозвачи блокираха пътища в около 10 региона на Франция,
Коментари Харесай

Френски превозвачи блокираха големи пътни артерии

Френски превозвачи блокираха пътища в към 10 района на Франция, с цел да стачкуват против планувано понижаване на данъчните облекчения на дизела за автомобилния превоз, съобщи " Ройтерс ".

В Париж имаше разправии с полицията поради няколкостотин протестиращи " жълти жилетки ", които не престават седмичните си демонстрации.

Комбинираният напън на придвижването на " жълтите жилетки " над разноските за живот и митингите на съюза против пенсионната промяна са главно предизвикателство за напъните на президента Еманюел Макрон да балансира държавния бюджет и да вкара по-екологично законодателство през втората половина на мандата си.

Федерацията за превозвачите в Отре съобщи, че се опълчва на увеличение на налозите върху дизела за комерсиалните транспортни средства като част от държавния план за бюджет 2020.

" Нашето придвижване е гневно придвижване против продължителното фискално наказване на автомобилния превоз, което към този момент не можем да поносим ", съобщи Алексис Гибергес, президент на Отре.

Гиберг акцентира, че към този момент камионите не са се насочили към градските центрове, само че това може да се промени, в случай че държавното управление не отговори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР