Френски политици подкрепят Мари Лагер, която е ударена от мъж

...
Френски политици подкрепят Мари Лагер, която е ударена от мъж
Коментари Харесай

Френски политици подкрепят ударена жена в Париж

Френски политици поддържат Мари Лагер, която е ударена от мъж на който споделя да млъкне , откакто й подсвирква на улицата, оповестява " Гардиан ".

Те дефинират нападението като " недопустимо ", " протест " и " неприемливо държание " . " Пълна взаимност! Благодаря ви Мария Лагер за вашата храброст ! Спрете тормозът! ", написа кметът на Париж Ан Идалго за 22-годишната студентка по архитектура Лагер.

Solidarité totale! Merci Marie Laguerre pour votre courage! Stop au harcèlement! https://t.co/7Tkd74mEUB
— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) 30 юли 2018 година



Кадри от от охранителна камера, споделени онлайн от Лагер демонстрират, че е до кафе в Париж, когато един човек й споделя нещо. Няма аудиозапис, само че Лагер твърди, че мъжът издава " неприлични звуци, мнения и свиркане ", на които тя дава отговор " Млъквай " .

След като се разминават, видеото демонстрира, че мъжът се обръща и хвърля пепелник към Лагер, който не я уцелв а, след което потегля целеустремено към нея и я удря в главата , тъй че тя се препъва и пада върху стъклената бариера на кафето.

Парижката прокуратура стартира следствие на случая, само че към този момент нападателят не е разпознат.

Други френски политици също поддържат Лагер. Френският министър на равенството Марлен Шиапа написа на Туитъ: " Не е задоволително във Франция през 2018 година дамите да бъдат удряни на улицата, тъй като отхвърлят да бъдат обиждани , когато вървят. Това е главен въпрос за свободата. "

Шиапа, която съумя да прокара в Народното събрание законодателни промени през май, въвеждайки санкции за полов тормоз на улицата и публичния превоз , също поздрави Лагер, наричайки я " смела ".

Александра Кордебард, кмет на 10-ти регион в Париж, написа: " Изцяло поддържам Мари Лагер... За страдание това, което е претърпяла, е прекомерно постоянно ... "

« Il n’est pas tolérable qu’en France, en 2018, des femmes soient frappées dans la rue parce qu’elles refusent d’être insultées quand elles marchent. C’est un enjeu fondamental de liberté. C’est pourquoi combattre le harcèlement de rue est une priorité. » #BFMTV pic.twitter.com/DVcUCyJ3k1


Ален Озет, кмет на Реа, на юг от Париж, написа, че " е време мъжете, изключително определените на длъжностни, да осъдят с най-голяма неотстъпчивост неприемливото държание на някои ".

Политиците споделят тези изявления с друг хаштаг, измежду които #BalanceTonPorc, френската версия на #MeToo. Със същия хаштаг дами, живеещи във Франция, споделят онлайн историята на Лагер и описват, че сходни обстановки са прекомерно публикувани в страната .

Лаура Хъли, която работи за английското посолство в Париж, написа, че е нападната на улица в Париж предишният месец . Тя добавя, че нейна другарка, английска журналистка, Катрин Бенет " безусловно е ударена, когато се опълчва на агресора си ".

Бенет също написа за нападението над Лагер: " Не за първи път, нито за финален път това се случва на жена на улицата (и то в средата на деня). И мъже ме питат за какво споделям, че се опасявам от тях... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР