Френски писател и водещ предизвика скандал и вълна от критики

...
Френски писател и водещ предизвика скандал и вълна от критики
Коментари Харесай

Френски писател скандализира: Жените над 50 са „твърде стари” за обичане

Френски публицист и водещ провокира скандал и вълна от рецензии с думите си, че не е кадърен да обича жена на 50 години и над тази възраст, макар че самият той е на 50, оповестява Би Би Си.

Ян Моа съобщи пред сп. „ Мари Клер”, че съгласно него дамите на тази възраст са „ прекомерно стари”.

„ Предпочитам телата на по-млади дами, това е всичко. Точка! Тялото на една 25-годишна жена е извънредно. Тялото на една жена на 50 въобще не е изключително”, сподели писателят.

Коментарът му провокира голямо неодобрение в обществените мрежи.

Френската комедийна актриса Марина Фоа се пошегува в туит, че скоро навършва 49 и има единствено още „ една година и 14 дни” да преспи с създателя.

Друг консуматор в „ Туитър” разяснява, че най-вероятно дамите над 50 си отдъхват след мненията на Моа, а трети се обръща към него с въпроса: „ Може ли и дамите под 50 да бъдат невидими за теб, апелирам?”.

Някои дами над 50-годишна възраст реагираха, като разгласиха фотоси на телата си в символ на митинг. Други пък пуснаха фотоси на холивудски звезди над 50, като да вземем за пример Хали Бери и Дженифър Анистън, с цел да опровергаят изказванието на Моа.

50 ans cette année mon cher #YannMoix pic.twitter.com/YBSQEOcfIC
— Ludovic Droz (@ludovic_droz) 7 януари 2019 година
Друга комедийна актриса – Ан Руманоф, подлага на критика писателя по радио „ Европа 1”, като посочи, че любовта не опира до това „ какъв брой стегнати са задните части”, а до връзката сред двама души.

Интервюто му беше подложено на критика и поради изявлението му, че избира да излиза с азиатки, като посочи – „ корейки, китайки и японки”.

В отговор на рецензиите Моа сподели пред радио RTL, че не е „ отговорен” за усета си за дами.

„ Харесвам който одобрявам и не би трябвало да давам отговор пред съда, който се занимава с вкуса”, сподели той, като по-късно се пошегува, че самият той евентуално също не е най-хубавата „ партия”.

„ 50-годишните дами също не ме виждат. Имат си друга работа, вместо да се занимават с един невротик, който написа и чете по през целия ден. Не е елементарно да бъдеш с мен”, съобщи той пред радиото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР