Френски лекари съобщиха, че са спасили пациент на 33 години

...
Френски лекари съобщиха, че са спасили пациент на 33 години
Коментари Харесай

Уникално! Лекари спасиха мъж с 95% изгаряния благодарение на близнака му

Френски лекари оповестиха, че са избавили пациент на 33 години с 95 % изгаряния по тялото с помощта на присаждане на кожа от неговия еднояйчен близнак.

" За пръв път на пациент с изгаряния по 95 на 100 от тялото му беше присадена кожа от неговия еднояйчен близнак - съобщи проф. Морис Мимун, началник на отделението по пластична хирургия и реорганизация в болничното заведение " Сен Луи " в Париж. - На пациенти с изгаряния е присаждана кожа от техни еднояйчни близнаци, само че изгарянията не са обхващали толкоз огромна част от тялото. При толкоз тежки изгаряния възможностите за оцеляване на процедура са нулеви. Извършвани са трансплантации на кожа при изгаряния, обхващащи сред 6 и 68 %, т.е. приблизително 45 % от тялото. "

Предимството в тази ситуация е, че присадената кожа няма да бъде отхвърлена, без да се прибягва до имунопотискаща терапия, тъй като еднояйчните близнаци са генетично идентични, означиха лекарите.

На 27 септември 2016 година Франк бил признат в болничното заведение с изгаряния по 95 % от тялото в резултат на случай на работното място. Грозяла го гибел, само че за благополучие лекарите открили, че Франк има брат еднояйчен близнак. Първата трансплантация на кожа от брат му била осъществена 7 дни след хоспитализирането на Франк.

Двамата братя били оперирани по едно и също време, с цел да може кожата да бъде присадена неотложно. Методът бил още един на 11-ия и 44-ия ден, с цел да се размени цялата кожа на пациента с изгаряния. Франк бил подложен на общо десетина интервенции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР